Veganstvo i srčane bolesti

Veganstvo vas može zaštititi od srčanih bolesti!

Uravnotežena veganska prehrana može zaštititi vaše srce i krvne žile, održavajući vas zdravima, produžiti vaš život i smanjiti potrebu za uzimanjem lijekova za visoki krvni tlak i snižavanje razine kolesterola.

Uravnotežena veganska prehrana može zaštititi naše srce i krvne žile na najoptimalniji način. Glavne studije iz cijelog svijeta opetovano su pokazale da biljna prehrana može u velikoj mjeri smanjiti rizik od srčanih bolesti. Vegani imaju smanjeni rizik od pretilosti, a istraživanja pokazuju da prijelaz na vegansku prehranu s malo masnoće može pomoći snižavanju krvnog tlaka i razine kolesterola, a u nekim slučajevima čak omogućuje pacijentima da prestanu koristiti lijekove!

Zašto je biljna prehrana dobra za vaše srce?

Prije svega, jer prestajete konzumirati hranu koja sadrži zasićene masnoće, kolesterol i druge štetne tvari. Ujedno obogaćujete svoju prehranu biljnom hranom koja sadrži vlakna koja pomažu u snižavanju razine kolesterola, nezasićenih masti i antioksidansa koji smanjuju rizik od bolesti srca.

Kombinacija smanjenja konzumacije štetne hrane, dodavanja korisnih namirnica i održavanja normalne težine pruža veganima mnoge zdravstvene prednosti koje mogu spriječiti srčane i druge bolesti.

U kategoriji:
Tagovi: ,