Uvjeti korištenja i privatnost

OPĆA PRAVILA PRIVATNOSTI UDRUGE POBJEDE

U skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka), radi obrade Vaših osobnih podataka upoznajemo Vas sa sljedećim:

 

TKO SMO MI? - VODITELJ OBRADE

Voditelj obrade osobnih podataka je Udruga Pobjede (u daljnjem teksu: Udruga) iz Osijeka, Nemetin, Nemetin 171A, OIB: 28233603646, mail: pobjede@gmail.com, tel: 095/ 87 230 87, uredovno vrijeme radnim danom od 9,00 do 18,00 sati.

Naše web stranice su sljedeće:
www.pobjede.hr
www.superizazov22.com
www.abovo-campaign.com

Naša moblilna aplikacija je: Azil Osijek

 

ŠTO SU OSOBNI PODACI?

Osobni podaci su svi podaci (ili kombinacija istih) na temelju kojih je moguće utvrditi nečiji osobni identitet (ime i prezime, poštanska adresa, OIB, datum rođenja, e-mail, kontakt broj telefona/mobitela i sl.).

 

ZA KOJE SVRHE IH KORISTIMO? - SVRHA OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Vaše osobne podatke Udruga će obrađivati u svrhu ispunjavanja naloga koje nam kao ispitanik dajete, u svrhu obavljanja registriranih djelatnosti Udruge, ispunjavanja zakonskih obveza Udruge, u svrhu Vašeg redovitog obavještavanja o aktivnostima Udruge, u svrhu korištenja mobilne aplikacije i svih s njom povezanih usluga i funkcionalnosti, u marketinške svrhe i druge svrhe povezane s uslugama koje Udruga pruža u skladu sa svojom djelatnošću.

 

S KIME IH DIJELIMO? - PRIMATELJI OSOBNIH PODATAKA

Primatelji/kategorije primatelja osobnih podataka kojima isti mogu biti preneseni od strane Udruge ili izvršitelja obrade su tijela državne uprave, tijela jedinica lokalne i regionalne samouprave, pravne osobe s javnim ovlastima, te druge pravne osobe privatnog i javnog prava kojima je Udruga zakonski obvezna dostavljati osobne podatke ispitanika.

Udruga neće dijeliti identifikacijske osobne informacije registriranih korisnika mobilne aplikacije s trećim stranama, osim ako korisnik Udruzi za to da dopuštenje.

 

PRAVNA OSNOVA OBRADE

Udruga će Vaše osobne podatke obrađivati na temelju Vaše privole u slučaju da je ista potrebna ili na temelju sklopljenog ugovornog odnosa u slučaju da se isti zasnuje s Udrugom.

 

KOLIKO ČUVAMO VAŠE PODATKE? - RAZDOBLJE POHRANE

Udruga će Vaše osobne podatke čuvati u rokovima koji su nužni za ostvarenje svrhe obrade, tj. u zakonom propisanim rokovima za čuvanje pojedine vrste podataka za pojedini pravni odnos s Udrugom.

 

KOJA SU VAŠA PRAVA? - PRAVA ISPITANIKA

Ispitanik/korisnik čije podatke Udruga obrađuje ima sljedeća prava:

 • pravo od Udruge zatražiti pristup osobnim podacima i ispravak ili brisanje osobnih podataka, kao i ograničavanje obrade koja se odnosi na ispitanika,
 • pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka,
 • pravo na prenosivost osobnih podataka,
 • pravo u bilo kojem trenutku povući privolu a da to ne utječe na zakonitost do obrade koja se temeljila na privoli prije povlačenja iste,
 • pravo na podnošenje prigovora Agenciji za zaštitu osobnih podataka,
 • pružanje osobnih podataka ispitanika koji podnosi zahtjev za članstvom u Udruzi je zakonska obveza ispitanika,
 • pružanje osobnih podataka ispitanika koji zasniva pravni odnos s Udrugom je ugovorna obveza ispitanika, s obzirom da bez istih nije moguće sklopiti pravni odnos,
 • ispitanik ima obvezu pružanja osobnih podataka a u slučaju da isto odbije Udruga ima pravo odbiti postupiti po zahtjevu ispitanika,
 • Udruga ne donosi automatizirane odluke te ne izrađuje profil ispitanika.

 

KOJE SU NAŠE OBAVEZE?

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo u skladu s trenutno važećim zakonskim odredbama.

Za zaštitu osobnih podataka od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka ili izmjena te od neovlaštenog otkrivanja ili pristupa, Udruga poduzima tehničke i organizacijske mjere sigurnosti.

Prikupljamo samo podatke koji su nam dobrovoljno predani. Kada Vas zatražimo podatke (ostavljajući Vam pritom slobodan izbor hoćete li ih nam ih ostaviti radi ostvarivanja usluge, odnosno potrebe o kojoj se radi), ne tražimo više podatka nego što je to nužno.

Udruga će vaše osobne podatke obrisati bez odgode ako je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:

 • osobni podaci više nisu potrebni u odnosu na svrhu u koju su prikupljeni,
 • ako povučete privolu na kojoj se obrada temelji i ako ne postoji druga pravna osnova za obradu,
 • ako uložite prigovor na obradu podataka i ne postoji jači legitimni interes za obradu,
 • ako su osobni podaci nezakonito obrađeni,
 • ako se moraju brisati radi poštivanja kogentnih odredbi domaćeg prava ili prava Europske unije.

U slučaju slučajne pogreške, tehničkih poteškoća ili drugih nenamjernih okolonosti kojima bi se prekršila zaštita Vaših podataka, jamčimo da ćemo pogrešku otkloniti u što kraćem mogućem roku.

 

WEB STRANICE, MOBILNA APLIKACIJA I ONLINE PODACI

Radi pružanja što bolje usluge korisnicima, web stranice Udruge (poput mnogih drugih današnjih web stranica), mogu koristiti računalne sustave koji prate posjećenost web stranice, ponašanje korisnika na njoj i sl. Takvi podaci nemaju za cilj prikupiti od Vas išta više od informacije koja će Udruzi pomoći da saznamo koliko posjetitelja pristupa našoj web stranici, koji članci su najčitaniji, s kojeg web preglednika korisnici najviše pristupaju web stranici, pregledavaju li je preko mobitela ili kompjutera i druge informacije koje će nam omogućiti da unaprijedimo našu uslugu i vaše korisničko iskustvo.

Podaci koji se prikupljaju isključivo radi izrada općih statistika, a ne osobnog praćenja korisnika pojedinačno.

Kao autorica web stranica i mobilne aplikacije Udruga zadržava pravo izmjene ili prestanka rada svojih web stranica ili mobilne aplikacije.

 

E-MAIL PORUKE

Kada nam se obratite putem e-mail poruke ili web obrasca za kontakt, dostavljajući na taj način svoje osobne podatke, Vaše podatke Udruga će koristi samo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva.

 

NEOSOBNI PODACI

Udruga može s partnerima dijeliti opće, javne i zbirne statističke podatke.

Podatke koji korisnika identificiraju osobno (kao što su ime, adresa e-pošte koja se sama može upotrijebiti kako bi se korisnika kontaktiralo ili ga identificira) Udruga neće dijeliti s trećim stranama, osim ako korisnik Udruzi za to da izričito dopuštenje.

 

UPOTREBA KOLAČIĆA (cookies)

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, naše web stanice pohranjuju Vaše kolačiće (cookies).

Kolačići su male tekstualne datoteke koje internetski preglednici spremaju na Vaše računalo prilikom Vaše posjete našoj web stranici, a kako bi se omogućila dodatna funkcionalnost web stranica.

Kolačići ne služe, niti se mogu koristiti za pokretanje programa, postavljanje virusa na Vaše računalo i sl. Kolačići se sami po sebi ne mogu upotrebljavati za otkrivanje vašeg osobnog identiteta. Kad pristupate našim web-stranicama, ova informacija našim poslužiteljima identificira svojstva vašeg pretraživača, ali ne i vas osobno.

Želite li u bilo kojem trenutku izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu, možete ažurirati postavke svojeg internetskog pretraživača (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pretraživaču odabirom izbornika „Help“ ili na službenim web stranicama pretraživača kojeg koristite)

Više o kolačićima saznajte ovdje.

 

WEB POVEZNICE (linkovi)

Prilikom dodavanja linkova koji s naših web stranica ili putem mobilne aplikacije vode na tuđe web stranice, vodimo računa da se radi o stranicama koje ne nude nezakonit ili štetan sadržaj. Ipak, obzirom da se web stranice mijenjaju, ne možemo uvijek jamčiti za sadržaj stranice na koju vodi web poveznica. Ako smatrate da neka poveznica nije u redu ili je prestala važiti, molimo Vas da nam javite te ćemo provjeriti i ukloniti poveznicu ako je potrebno.

 

JAVNI PODACI

Na našim web stranicama, mobilnoj aplikaciji i drugim uslugama moguće je da ćete kao korisnik imati mogućnost postavljanja sadržaja ili drugog načina interakcije s nama, drugim korisnicima, posjetiteljima stranica i/ili javnošću. U tim slučajevima objavljene informacije i sadržaj smatraju se javnim i dostupnim svim korisnicima i javnosti.

Također, prilikom korištenja gore navedenih mogućnosti sami objavljujete neke od svojih osobnih podataka koji će biti javno vidljivi, u svrhu povezivanja objavljenog sadržaja s vama. To znači da je npr. moguće da na našim stranicama ili unatar mobilne aplikacije imate mogućnost komentiranja određenog sadržaja, pri čemu će se uz vaš komentar vidjeti i vaši korisnički podaci koje ste unijeli prilikom registracije (npr. ime i fotografija)

 

IZMJENA OPĆIH PRAVILA PRIVATNOSTI

Udruga je ovlaštena izmijeniti ova Opća pravila privatnosti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta pravila na web stranicama i mobilnoj aplikaciji.

O takvim izmjenama sve postojeće registrirane korisnike mobilne aplikacije prethodno ćemo obavijestiti te im dati priliku da pregledaju izmijenjena pravila prije nego odaberu nastaviti koristiti mobilnu aplikaciju.

Zbog mogućih izmjena i novosti molimo Vas da povremeno ponovno provjerite ova Opća pravila privatnosti i upoznate se s mogućim izmjenama.

Izmjene stupaju na snagu odmah nakon objave na web stranicama i Mobilnoj platformi.

Ako Korisnik odabere koristi web stranice, mobilnu aplikaciju ili druge usluge Udruge nakon izmjene ovih Općih pravila, smatra se da se upoznao s izmjenama, da ih razumije i u cijelosti prihvaća. Isključena je odgovornost Udruge za bilo kakvu štetu prouzročenu korisnicima, registriranim korisnicima ili trećim osobama uslijed takvih izmjena.

Zadnji put ažurirano/izmijenjeno: 6.7.2020.