Petit keks kolač

Sastojci

  • 1 vegan puding od čokolade (vidi napomenu na kraju teksta)
  • Pakiranje veganskog petit keksa koje ćete slagati 3×4 na 4 kata (sve skupa vam treba 48 petita)
  • 8 dcl sojinog mlijeka (najbolje od vanilije) ili pola voda pola sojino mlijeko (pola toga će ići u puding od čokolade, a pola u puding od vanilije)
  • Dvije pune žlice prženih mljevenih lješnjaka, neka budu na grubo mljeveni, da ostane komadića + jedna žlica za posipati od gore po kolaču
  • Šalica skuhane kave ili šalica sojinog mlijeka (za mazanje keksa)
  • šećer ili bilo koje drugo sladilo (za puding)
  • malo pakiranje veganskog šlaga (oko 200 ml)

Priprema

1. Skuhajte posebno puding od vanilije i posebno puding od čokolade, prema uputama na pakiranju, s tim da stavite 1 dcl manje mlijeka ili vode nego što piše, tako da puding bude gušći.

2. Prekrijte svaki puding folijom da se ne stvori korica i ostavite da se ohladi.Nakon što se puding potpuno ohladio, izmiksajte vegansko vrhnje za šlag i u svaki puding dodajte oko dvije žlice izrađenog šlaga, te malo sve još izmiksajte da se puding i šlag sjedine u kremu.

3. U dobivenu kremu od vanilije dodajte dvije žlice mljevenih lješnjaka. Zatim, odvojite oko 1/3 kreme od vanilije i 1/3 kreme od čokolade pa to dvoje pomiješajte.

4. Na neku tacnu poslažite kekse u pravokutnik, meni najbolje u omjeru 3×4 * , a svaki keks od ispod malo namažite kremom da se zalijepi za podlogu i da vam se ne kližu po podlozi dok ih budete mazali od gore 

Tako poslagane kekse prvo mažite malo kavom ili mlijekom, pa preko namažite kremu od vanilije (debljine od oko 1 cm), zatim poslažite drugi red keksa i ponovite postupak: kava ili mlijeko pa red kreme od čokolade, te zadnji sloj sve isto samo s mješavinom čoko i vanili kreme.

5. Na kraju poslažite zadnji red keksa i premažite šlagom, te posipajte prženim lješnjacima.
Ako vam je ostalo kreme pomiješajte ju sa šlagom, pa namažite s tim  … ili ju pojedite ovako, da nitko ne vidi 😀

Sve ostavite na hladom mjestu bar sat-dva da odstoji, a najbolje preko noći, da kolač tj petit postane mekan.

Napomene:

  • naravno da možete koristiti i samo puding od čokolade ili samo puding od vanilije
  • ja sam ovdje slagala i čoko petit keks i običan petit keks (čoko petit keksi bez životinjskih sastojaka ima u Kuflandu)

Izvor: Silly DeLux